Успеси наших спортиста од почетка септембра

Светско првенство у рвању грчко-римским стилом које се одржава, код нас, у Београду од 10. до 18. септембра, пролази у знаку наших рвача који су освојили 4 златне медаље: Себастијан Нађ у категорији до 63 кг, Мате Немеш до 67 кг, Али Арслан до 72 кг и Зураби Датунашвили до 87 кг.

Са Светске лиге у атлетици наше атлетичарке су донеле две медаље Србији. На митингу Дијамантске лиге, Меморијал „Ван Дам“, који је одржан у Бриселу, Адријана Вилагош је освојила бронзану медаљу у бацање копља, док је на финалном митингу Дијамантске лиге у Цириху, Ивана Вулета  освојила златну медаљу у скоку удаљ.

На Светском првенству у пливању за јуниоре, које је одржано почетком овог месеца у Лими (Перу) медаље су освојили: Урош Живановић на 50 м прсно, 1.место, a на 100 м прсно, 2. место, као и Мартина Буквић на 100 м прсно, 3. место, чиме је оборила Државни рекорд за млађе од 18 година, који сада износи 1:10,77.

Са Светског првенства у кајаку наш кајакаш Бојан Зделар се вратило са две бронзе у две дисциплине, К1 1000 м и  К1 500 м, а јуниор Лика Мањеничић је победио у Ц финалу у дисциплини К1 на 1000 м.

68. Светско првенство у спортском риболову је одржано у Хрватској у месту Стара Драва, а наши сениорски тим је заузео прво место.

Наши сјајни баскеташи су нас обрадовали и победом над Летонијом у финалу Европског првенства, одбранили титулу европског шампиона.

На Европском првенству у одбојци за јуниорке У 19,које је одржано у Скопљу, наше девојке су заузеле друго место. А на Балканском првенству у одбојци за јуниорке У 19, које је одржано нешто касније у Тирани, јуниорке су освојиле 3. место.

Европско  првенство у боћању је почетком септембра одржано у Љубљани, а Милица Колунџија је у дисциплини круг освојила 1. место.

На Европском првенству у комбат саватеу за сениоре и јуниоре у Француској, Драгољуб Бован је у категорији преко 85 кг заузео друго место.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру