Uspesi naših sportista od početka septembra

Svetsko prvenstvo u rvanju grčko-rimskim stilom koje se održava, kod nas, u Beogradu od 10. do 18. septembra, prolazi u znaku naših rvača koji su osvojili 4 zlatne medalje: Sebastijan Nađ u kategoriji do 63 kg, Mate Nemeš do 67 kg, Ali Arslan do 72 kg i Zurabi Datunašvili do 87 kg.

Sa Svetske lige u atletici naše atletičarke su donele dve medalje Srbiji. Na mitingu Dijamantske lige, Memorijal „Van Dam“, koji je održan u Briselu, Adrijana Vilagoš je osvojila bronzanu medalju u bacanje koplja, dok je na finalnom mitingu Dijamantske lige u Cirihu, Ivana Vuleta  osvojila zlatnu medalju u skoku udalj.

Na Svetskom prvenstvu u plivanju za juniore, koje je održano početkom ovog meseca u Limi (Peru) medalje su osvojili: Uroš Živanović na 50 m prsno, 1.mesto, a na 100 m prsno, 2. mesto, kao i Martina Bukvić na 100 m prsno, 3. mesto, čime je oborila Državni rekord za mlađe od 18 godina, koji sada iznosi 1:10,77.

Sa Svetskog prvenstva u kajaku naš kajakaš Bojan Zdelar se vratilo sa dve bronze u dve discipline, K1 1000 m i  K1 500 m, a junior Lika Manjeničić je pobedio u C finalu u disciplini K1 na 1000 m.

68. Svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu je održano u Hrvatskoj u mestu Stara Drava, a naši seniorski tim je zauzeo prvo mesto.

Naši sjajni basketaši su nas obradovali i pobedom nad Letonijom u finalu Evropskog prvenstva, odbranili titulu evropskog šampiona.

Na Evropskom prvenstvu u odbojci za juniorke U 19,koje je održano u Skoplju, naše devojke su zauzele drugo mesto. A na Balkanskom prvenstvu u odbojci za juniorke U 19, koje je održano nešto kasnije u Tirani, juniorke su osvojile 3. mesto.

Evropsko  prvenstvo u boćanju je početkom septembra održano u Ljubljani, a Milica Kolundžija je u disciplini krug osvojila 1. mesto.

Na Evropskom prvenstvu u kombat savateu za seniore i juniore u Francuskoj, Dragoljub Bovan je u kategoriji preko 85 kg zauzeo drugo mesto.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru