Место где сви Београђани долазе у врелим летњим данима

Отворено пливалиште Кошутњак

Комплекс Отвореног пливалишта Кошутњак Завода за спорт и медицину спорта РС грађен је уз финансијску по­дршку града Београда у периоду од 1967. до 1972. за потре­бе одржавања Првог светског првенства у воденим спор­товима у Београду 1973. Такмичења у пливању, ватерполу (мушкарци), синхроном пливању (жене) и скоковима у воду је било под окриљем ФИНА (Fédération Internationale de Na­tation Amateur) од 13. августа до 9. септембра 1973. У Кошут­њаку је одржано такмичење у скоковима у воду 4. септембра.

Једно од многобројних такмичења, која су била одржана на Отвореном пливалишту Кошутњак, је и Првенство у ско­ковима у воду на Унивeрзиjaди 2009.

Комплекс отвореног пливалишта обухвата пет базена (олимпијски, „школски”, „рекреативни” и „дечији” базен и базен за скокове у воду), са неопходном пратећом инфра­структуром. Поред олимпијског базена се налазе трибине капацитета 650 места. У склопу овог комплекса су и управна зграда, амбуланта, терен за одбојку на песку, ре­сторан и 2 кафића.

За потребе ватерполо репрезентације и пливања, у пе­риоду од септембра до почетка купалишне сезоне преко олимпијског базена се подиже балон. Овај простор је досту­пан репрезентативним селекцијама у воденим спортовима, спортским и рекреативним пливачким клубовима и грађан­ству. У склопу базена је и затворени објекат са свлачиони­цама капацитета за 200 корисника, које могу користити и инвалидна лица.

Када временски услови дозвољавају, могуће је и ноћно ку­пање.

На Отвореном пливалишту Кошутњак, поред пливања, могу се организовати тренинзи спортиста у воденим спор­товима, такмичења, обука пливања, семинари и радионице.

Радно време пливалишта је од 10 до 19 сати сваког дана.

НАПОМЕНА:

Персонализовану картицу, бесплатну пропусницу за базен, грађани могу добити у било којој општини, невезано од места становања. Уз пропусницу, приликом уласка на базен, потребно је приложити важећу личну карту са пребивалиштем у Београду, а за децу здравствену картицу.

Улазак на пливалиште Завода за спорт и медицину спорта РС уз персонализовану картицу је од 12 часова сваког дана уз могућност коришћења картице једном дневно. Коришћење базена је доступно и од 10 часова уз купљену регуларну карту.

Где се налази базен на Кошутњаку?

Изаберите писмо

Изаберите језик

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру

Најновије вести