Mesto gde svi Beograđani dolaze u vrelim letnjim danima

Otvoreno plivalište Košutnjak

Kompleks Otvorenog plivališta Košutnjak Zavoda za sport i medicinu sporta RS građen je uz finansijsku po­dršku grada Beograda u periodu od 1967. do 1972. za potre­be održavanja Prvog svetskog prvenstva u vodenim spor­tovima u Beogradu 1973. Takmičenja u plivanju, vaterpolu (muškarci), sinhronom plivanju (žene) i skokovima u vodu je bilo pod okriljem FINA (Fédération Internationale de Na­tation Amateur) od 13. avgusta do 9. septembra 1973. U Košut­njaku je održano takmičenje u skokovima u vodu 4. septembra.

Jedno od mnogobrojnih takmičenja, koja su bila održana na Otvorenom plivalištu Košutnjak, je i Prvenstvo u sko­kovima u vodu na Univerzijadi 2009.

Kompleks otvorenog plivališta obuhvata pet bazena (olimpijski, „školski”, „rekreativni” i „dečiji” bazen i bazen za skokove u vodu), sa neophodnom pratećom infra­strukturom. Pored olimpijskog bazena se nalaze tribine kapaciteta 650 mesta. U sklopu ovog kompleksa su i upravna zgrada, ambulanta, teren za odbojku na pesku, re­storan i 2 kafića.

Za potrebe vaterpolo reprezentacije i plivanja, u pe­riodu od septembra do početka kupališne sezone preko olimpijskog bazena se podiže balon. Ovaj prostor je dostu­pan reprezentativnim selekcijama u vodenim sportovima, sportskim i rekreativnim plivačkim klubovima i građan­stvu. U sklopu bazena je i zatvoreni objekat sa svlačioni­cama kapaciteta za 200 korisnika, koje mogu koristiti i invalidna lica.

Kada vremenski uslovi dozvoljavaju, moguće je i noćno ku­panje.

Na Otvorenom plivalištu Košutnjak, pored plivanja, mogu se organizovati treninzi sportista u vodenim spor­tovima, takmičenja, obuka plivanja, seminari i radionice.

Radno vreme plivališta je od 10 do 19 sati svakog dana.

NAPOMENA:

Personalizovanu karticu, besplatnu propusnicu za bazen, građani mogu dobiti u bilo kojoj opštini, nevezano od mesta stanovanja. Uz propusnicu, prilikom ulaska na bazen, potrebno je priložiti važeću ličnu kartu sa prebivalištem u Beogradu, a za decu zdravstvenu karticu.

Ulazak na plivalište Zavoda za sport i medicinu sporta RS uz personalizovanu karticu je od 12 časova svakog dana uz mogućnost korišćenja kartice jednom dnevno. Korišćenje bazena je dostupno i od 10 časova uz kupljenu regularnu kartu.

Gde se nalazi bazen na Košutnjaku?

Izaberite pismo

Izaberite jezik

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru

Najnovije vesti