Спортистима и грађанима на услузи најсавременија медицинска опрема за физикалну медицину и рехабилитацију

У оквиру Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије налази се Одељење за физикалну медицину и рехабилитацију чија се делатност огледа у превенцији, дијагностици и терапији спортских повреда и стања претренираности.

Лекар специјалиста физикалне медицине и рехабилитације и виши физиотерапеут примењују процедуре електротерапије, магнетотерапије, ласеротерапије и ултразвучне терапије. Простор за рад је опремљен најсавременијом апаратуром и салом за кинезитерапију. У сали за кинезитерапију спроводи се рехабилитација спортских повреда, вежбе за превенцију повреда и вежбе за цервикални и лумбални синдром по индивидуалном програму. Услуге су намењене спортистима, рекреативцима и грађанству.

Завод за спорт и медицину спорта РС је набавио најсавременији апарат Indiba Activ CT 9. Функционише по принципу радиоталасне фреквенце, која ради на 448 kHz. Терапија овим апаратом убрзава метаболизам ћелија, самим тим је ниво кисеоника већи што доводи до брже регенерације, смањење бола и боље покретљивости. Може да се користи и у естетске сврхе у виду смањења обима, елиминисање целулита и затезање коже – фаце лифтинг. Контраиндикације су жене у трудноћи, тромбоза и пацемакер. Indiba је индикована за све спортске повреде, трауме, у неурологији, па се као таква у Европи користи и у гинекологији и урологији, а ново је и да може да се користи након Ковида.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру