Sportistima i građanima na usluzi najsavremenija medicinska oprema za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

U okviru Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije nalazi se Odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju čija se delatnost ogleda u prevenciji, dijagnostici i terapiji sportskih povreda i stanja pretreniranosti.

Lekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije i viši fizioterapeut primenjuju procedure elektroterapije, magnetoterapije, laseroterapije i ultrazvučne terapije. Prostor za rad je opremljen najsavremenijom aparaturom i salom za kineziterapiju. U sali za kineziterapiju sprovodi se rehabilitacija sportskih povreda, vežbe za prevenciju povreda i vežbe za cervikalni i lumbalni sindrom po individualnom programu. Usluge su namenjene sportistima, rekreativcima i građanstvu.

Zavod za sport i medicinu sporta RS je nabavio najsavremeniji aparat Indiba Activ CT 9. Funkcioniše po principu radiotalasne frekvence, koja radi na 448 kHz. Terapija ovim aparatom ubrzava metabolizam ćelija, samim tim je nivo kiseonika veći što dovodi do brže regeneracije, smanjenje bola i bolje pokretljivosti. Može da se koristi i u estetske svrhe u vidu smanjenja obima, eliminisanje celulita i zatezanje kože – face lifting. Kontraindikacije su žene u trudnoći, tromboza i pacemaker. Indiba je indikovana za sve sportske povrede, traume, u neurologiji, pa se kao takva u Evropi koristi i u ginekologiji i urologiji, a novo je i da može da se koristi nakon Kovida.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru