Регионално такмичење у Дому спортова ЗСМСРС

Прво коло Међународне НЛБ лиге, одржало се у великој дворани Дома спортова Завода за спорт и медицину спорта РС. Председник Савеза кошаркаша у колицима рекао је да ова међународна лига траје већ четрнаест година, а да је место одржавања првог кола идеално за промоцију овог најатрактивнијег параолимпијског спорта. Учешће на овом међународном такмичењу су узели клубови из окружења, из Црне Горе, Хрватске и Словеније као и домаћи.

Дом спортова Националног тренинг центра налази се ушушкан на највећој зеленој површини Београда, у Кошутњаку. Саграђен је 1962. године, а по угледу на овај центар настајали су и други објекти широм Европе. И тако постаје седиште за развој многих рекреативних програма и спортских школа.

Комплекс I Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС простире се на површини од преко 42 хектара, а састоји се од два комплекса. Горњи комплекс је већи и у њему се налази Управна зграда и мноштво отворених спортских терена, укључујући и трим стазу и смештајне капацитете од којих је највећи хотел “Трим“. Доњи комплекс се простире на површини од преко 12 ха и у њему се налази отворено пливалиште са пет базена, укључујући и олимпијски и базен за скокове у воду, око којих су зелене површине, шума и отворени терени за спортске игре. Дом спортова има три велике сале, три мале сале, затворени базен и теретану. На отвореном се налазе фудбалски терен, терен за рукомет, кошарку, одбојку, шест тениских терена, терен за боћање, трим стаза. Отворени базени на Кошутњаку заузимају површину од седам хектара, на којима се налази пет отворених базена – олимпијски, за скокове у воду, школски, рекреативни и дечији. У горњем делу се налази и најсавременија вештачка стена за спортско пењање коју користе спортисти и рекреативци, а моћи ће и да се користи и за велика такмичења укључујући и међународна. Завод за спорт и медицину спорта РС ће ускоро моћи да се похвали и са једном од најфункционалнијих и најлепших дворана у Европи, Мултифункционалном двораном.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру