Regionalno takmičenje u Domu sportova ZSMSRS

Prvo kolo Međunarodne NLB lige, održalo se u velikoj dvorani Doma sportova Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Predsednik Saveza košarkaša u kolicima rekao je da ova međunarodna liga traje već četrnaest godina, a da je mesto održavanja prvog kola idealno za promociju ovog najatraktivnijeg paraolimpijskog sporta. Učešće na ovom međunarodnom takmičenju su uzeli klubovi iz okruženja, iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije kao i domaći.

Dom sportova Nacionalnog trening centra nalazi se ušuškan na najvećoj zelenoj površini Beograda, u Košutnjaku. Sagrađen je 1962. godine, a po ugledu na ovaj centar nastajali su i drugi objekti širom Evrope. I tako postaje sedište za razvoj mnogih rekreativnih programa i sportskih škola.

Kompleks I Nacionalnog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS prostire se na površini od preko 42 hektara, a sastoji se od dva kompleksa. Gornji kompleks je veći i u njemu se nalazi Upravna zgrada i mnoštvo otvorenih sportskih terena, uključujući i trim stazu i smeštajne kapacitete od kojih je najveći hotel “Trim“. Donji kompleks se prostire na površini od preko 12 ha i u njemu se nalazi otvoreno plivalište sa pet bazena, uključujući i olimpijski i bazen za skokove u vodu, oko kojih su zelene površine, šuma i otvoreni tereni za sportske igre. Dom sportova ima tri velike sale, tri male sale, zatvoreni bazen i teretanu. Na otvorenom se nalaze fudbalski teren, teren za rukomet, košarku, odbojku, šest teniskih terena, teren za boćanje, trim staza. Otvoreni bazeni na Košutnjaku zauzimaju površinu od sedam hektara, na kojima se nalazi pet otvorenih bazena – olimpijski, za skokove u vodu, školski, rekreativni i dečiji. U gornjem delu se nalazi i najsavremenija veštačka stena za sportsko penjanje koju koriste sportisti i rekreativci, a moći će i da se koristi i za velika takmičenja uključujući i međunarodna. Zavod za sport i medicinu sporta RS će uskoro moći da se pohvali i sa jednom od najfunkcionalnijih i najlepših dvorana u Evropi, Multifunkcionalnom dvoranom.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru