Mundobasket

Muška košarkaška reprezentacija Srbije danas kreće sa kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci. Prvi izazovi koji čekaju naše košarkaše jesu mečevi kvalifikacija za Mundobasket protiv Letonije, danas od 20 časova i Belgije, tri dana kasnije. Pored njih u grupi sa Srbijom je i Slovačka protiv koje igra u februaru iduće godine. U naredni krug kvalifikacija proći će po tri najbolje reprezentacije iz svake grupe, a bodovi osvojeni u prvoj fazi se prenose.

“Orlovi“ će kvalifikacije otvoriti danas u Beogradu u dvorani “Aleksandar Nikolić“ protiv selekcije Letonije, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji u Monsu.

Svetsko prvenstvo u košarci 2023. godine se održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji od 25. avgusta do 10. septembra.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će učestvovati na kvalifikacionom turniru od 10. do 13. februara, dok je Mundobasket na kome će učestvovati 12 ekipa, na programu od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine. U kvalifikacijama će učestvovati: Srbija, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Rusija, Nigerija, Mali, Brazil, Kanada, Portoriko, SAD, Australija, Kina, Japan i Koreja.

Košarkašice Srbije igraće u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine protiv Australije, Brazila i Južne Koreje, odlučeno je žrebom u Ženevi.

Dva od četiri kvalifikaciona turnira za Svetsko prvenstvo košarkašica u Australiji 2022. godine igraće se u Beogradu od 10. do 13. februara, odlučio je Centralni Bord Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Uz glavni grad Srbije, domaćini preostala dva kvalifikaciona turnira biće japanski grad Osaka i američka prestonica Vašington. Na ova četiri turnira učestvovaće 16 reprezentacija, po četiri na svakom, a po tri nacionalna tima obezbediće vizu za Australiju.

Svetsko prvenstvo u Australiji održaće se od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru