Мундобаскет

Мушка кошаркашка репрезентација Србије данас креће са квалификацијама за Светско првенство у кошарци. Први изазови који чекају наше кошаркаше јесу мечеви квалификација за Мундобаскет против Летоније, данас од 20 часова и Белгије, три дана касније. Поред њих у групи са Србијом је и Словачка против које игра у фебруару идуће године. У наредни круг квалификација проћи ће по три најбоље репрезентације из сваке групе, а бодови освојени у првој фази се преносе.

“Орлови“ ће квалификације отворити данас у Београду у дворани “Александар Николић“ против селекције Летоније, док ће три дана касније гостовати Белгији у Монсу.

Светско првенство у кошарци 2023. године се одржава у Јапану, Филипинима и Индонезији од 25. августа до 10. септембра.

Женска кошаркашка репрезентација Србије ће учествовати на квалификационом турниру од 10. до 13. фебруара, док је Мундобаскет на коме ће учествовати 12 екипа, на програму од 22. септембра до 1. октобра 2022. године. У квалификацијама ће учествовати: Србија, Белорусија, Белгија, Босна и Херцеговина, Француска, Русија, Нигерија, Мали, Бразил, Канада, Порторико, САД, Аустралија, Кина, Јапан и Кореја.

Кошаркашице Србије играће у Групи А квалификација за Светско првенство 2022. године против Аустралије, Бразила и Јужне Кореје, одлучено је жребом у Женеви.

Два од четири квалификациона турнира за Светско првенство кошаркашица у Аустралији 2022. године играће се у Београду од 10. до 13. фебруара, одлучио је Централни Борд Међународне кошаркашке федерације (FIBA). Уз главни град Србије, домаћини преостала два квалификациона турнира биће јапански град Осака и америчка престоница Вашингтон. На ова четири турнира учествоваће 16 репрезентација, по четири на сваком, а по три национална тима обезбедиће визу за Аустралију.

Светско првенство у Аустралији одржаће се од 22. септембра до 1. октобра 2022. године.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру