Bugarski ministar omladine i sporta u poseti Zavodu za sport i medicinu sporta RS

Danas su u poseti Zavodu za sport i medicinu sporta RS bili ministar omladine i sporta Bugarske Andrej Kuzmanov i bugarski ambasador u Srbiji Petko Dojkov. Dočekao ih je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović u prisustvu svojih saradnika. U delegaciji koju je predvodio bugarski ministar, prisutni su bili i šef kabineta srpskog ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Nemanja Svjetličić i pomoćnici ministra Uroš Pribićević i Darko Udovičić.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS Goran Bojović upoznao je goste sa kapacitetima i mogućnostima koje pruža Zavod, kao i sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima. Takođe se razgovaralo i o budućim vidovima institucionalne saradnje, kako bi se pored i ostalog, ojačali prijateljski odnosi dveju zemalja.

“Drago nam je što su naši današnji gosti prepoznali značaj naše jedinstvene ustanove i na preporuku ministra Udovičića odlučili da nas posete. Ponosni smo na sve što smo u proteklih nekoliko godina uradili i tako doprineli da Zavod za sport i medicinu sporta RS danas bude to što jeste – Nacionalni trening centar otvoren za sve građane, rekreativce i sportiste koji žele da brinu o svom zdravlju i ostvaruju vrhunske rezultate. Zahvaljujući radu celog tima, ova institucija čini sve da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja i bude domaćin velikih međunarodnih događaja. Izgradnjom novih sadržaja i rekonstrukcijom postojećih, naša ustanova je smeštena u sami vrh svetskih sportskih instituta. Ministar omladine i sporta Bugarske Andrej Kuzmanov upoznat je sa našim sistemom rada, mogućnostima naše kuće, kao i sa aktuelnim projektima i onim koji nas očekuju u bliskoj budućnosti“, izjavio je direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru