Бугарски министар омладине и спорта у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС

Данас су у посети Заводу за спорт и медицину спорта РС били министар омладине и спорта Бугарске Андреј Кузманов и бугарски амбасадор у Србији Петко Дојков. Дочекао их је директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић у присуству својих сарадника. У делегацији коју је предводио бугарски министар, присутни су били и шеф кабинета српског министра омладине и спорта Вање Удовичића, Немања Свјетличић и помоћници министра Урош Прибићевић и Дарко Удовичић.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС Горан Бојовић упознао је госте са капацитетима и могућностима које пружа Завод, као и са инфраструктурним и кадровским потенцијалима. Такође се разговарало и о будућим видовима институционалне сарадње, како би се поред и осталог, ојачали пријатељски односи двеју земаља.

“Драго нам је што су наши данашњи гости препознали значај наше јединствене установе и на препоруку министра Удовичића одлучили да нас посете. Поносни смо на све што смо у протеклих неколико година урадили и тако допринели да Завод за спорт и медицину спорта РС данас буде то што јесте – Национални тренинг центар отворен за све грађане, рекреативце и спортисте који желе да брину о свом здрављу и остварују врхунске резултате. Захваљујући раду целог тима, ова институција чини све да унапреди, прошири и побољша капацитете и активности, шири и размењује открића, технологије и знања и буде домаћин великих међународних догађаја. Изградњом нових садржаја и реконструкцијом постојећих, наша установа је смештена у сами врх светских спортских института. Министар омладине и спорта Бугарске Андреј Кузманов упознат је са нашим системом рада, могућностима наше куће, као и са актуелним пројектима и оним који нас очекују у блиској будућности“, изјавио је директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру