Одбојкашицама још једна медаља

Сјајно лето за женски спорт у Србији. После освајања титуле првака Европе женске кошаркашке репрезентације крајем јуна 2021, одбојкашице Србије су на Олимпијским играма у Јапану освојиле бронзану медаљу. Сениорке Србије у одбојци су нам донеле још једну медаљу, сребрну, са Европског првенства завршеног прошлог викенда.

У финалном мечу Европског првенства у Београду, одбојкашице Србије поражене су од Италије у Београду 3:1. Наше девојке су биле доминантне на овом Европском првенству, уписале су све победе.

Женска одбојкашка репрезентација Србије до сада је три пута освојила титулу првака Европе – 2011, 2017. и 2019. године. Српске одбојкашице освојиле су 20 одличје за 15 година за понос целе Србије.

 

Успеси српског женског спорта овог лета

Почело је златном медаљом кошаркашица Србије на Европском првенству.

На Олимпијским играма у Токију, Милица Мандић је освојила златну медаљу у теквондону, што је њено друго најсјајније олимпијско одличје после Игара у Лондону 2012. године.

Тијана Богдановић је у теквондоу на Играма у Токију освојила бронзану медаљу.

Каратисткиња Јована Прековић је на Играма у Токију постала олимпијска шампионка.

Одбојкашице Србије су у Јапану освојиле бронзану медаљу. У борби за треће место победиле су селекцију Јужне Кореје.

На Параолимпијским играма у Токију, стонотенисерке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић освојиле су бронзану медаљу у екипној конкуренцији.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру