Odbojkašicama još jedna medalja

Sjajno leto za ženski sport u Srbiji. Posle osvajanja titule prvaka Evrope ženske košarkaške reprezentacije krajem juna 2021, odbojkašice Srbije su na Olimpijskim igrama u Japanu osvojile bronzanu medalju. Seniorke Srbije u odbojci su nam donele još jednu medalju, srebrnu, sa Evropskog prvenstva završenog prošlog vikenda.

U finalnom meču Evropskog prvenstva u Beogradu, odbojkašice Srbije poražene su od Italije u Beogradu 3:1. Naše devojke su bile dominantne na ovom Evropskom prvenstvu, upisale su sve pobede.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije do sada je tri puta osvojila titulu prvaka Evrope – 2011, 2017. i 2019. godine. Srpske odbojkašice osvojile su 20 odličje za 15 godina za ponos cele Srbije.

 

Uspesi srpskog ženskog sporta ovog leta

Počelo je zlatnom medaljom košarkašica Srbije na Evropskom prvenstvu.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Milica Mandić je osvojila zlatnu medalju u tekvondonu, što je njeno drugo najsjajnije olimpijsko odličje posle Igara u Londonu 2012. godine.

Tijana Bogdanović je u tekvondou na Igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju.

Karatistkinja Jovana Preković je na Igrama u Tokiju postala olimpijska šampionka.

Odbojkašice Srbije su u Japanu osvojile bronzanu medalju. U borbi za treće mesto pobedile su selekciju Južne Koreje.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić osvojile su bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru