21 juna, 2024

Day

Reprezentacija Srbije se nalazi u neizvesnoj situaciji nakon remija sa Slovencima – 1:1, ali sa osvojenim bodom uoči poslednjeg kola protiv Danske. Ovaj meč će biti ključan, a pobeda bi našem timu verovatno donela plasman u osminu finala. Utakmica je na programu 25. juna.
Opširnije
Najsavremenijom opremom stručnjaci Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu testiraju i analiziraju motoričke sposobnosti sportista.Mladi košarkaši generacije 2011, u okviru Razvojnog trenažnog centra Košarkaškog saveza Srbije, testirani su specifičnom košarkaškom baterijom testova za procenu motoričkih sposobnosti. Testirano je 36 mladih perspektivnih košarkaša.
Opširnije
Ergospirometrijski test za određivanje direktne potrošnje kiseonika izvodi se pomoću maske, aparatom-gasnim analizatorom, metodom udah po udah, gde se kontinuirano prate brojni parametri, kao što su: srčana frekvencija, frekvencija disanja, ventilacija, potrošnja kiseonika, produkcija ugljen dioksida, respiratorni koeficijent, kiseonički puls, maksimalna potrošnja kiseonika-relativna i apsolutna, i brojni drugi, naravno i monitoring EKG-a u toku trajanja...
Opširnije