21 јуна, 2024

Day

Репрезентација Србије се налази у неизвесној ситуацији након ремија са Словенцима – 1:1, али са освојеним бодом уочи последњег кола против Данске. Овај меч ће бити кључан, а победа би нашем тиму вероватно донела пласман у осмину финала. Утакмица је на програму 25. јуна.
Опширније
Најсавременијом опремом стручњаци Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту тестирају и анализирају моторичке способности спортиста. Млади кошаркаши генерације 2011, у оквиру Развојног тренажног центра Кошаркашког савеза Србије, тестирани су специфичном кошаркашком батеријом тестова за процену моторичких способности. Тестирано је 36 младих перспективних кошаркаша.
Опширније
Ергоспирометријски тест за одређивање директне потрошње кисеоника изводи се помоћу маске, апаратом-гасним анализатором, методом удах по удах, где се континуирано прате бројни параметри, као што су: срчана фреквенција, фреквенција дисања, вентилација, потрошња кисеоника, продукција угљен диоксида, респираторни коефицијент, кисеонички пулс, максимална потрошња кисеоника-релативна и апсолутна, и бројни други, наравно и мониторинг ЕКГ-а у току трајања...
Опширније