“Zelena“ kuća sporta i rekreacije

Nacionalnog trening centra nalazi se na najvećoj zelenoj površini Beograda, u Košutnjaku. Struktura i kapacitet trening centra omogućava odvijanje brojnih sadržaja organizovane ili individualne rekreacije. Zavod za sport i medicinu sporta RS sa svojim Nacionalnim trening centrom teži progresivnim promenama, mestu gde se građani, kao i deca, druže, treniraju pa zbog toga i nastojimo da se krećemo u skladu sa vremenom. Nešto najznačajnije što smo izgradili je svakako Multifunkcionalna dvorana. Ovaj infrastrukturni projekat nacionalnog značaja, je izgrađen u skladu sa svim ekološkim standardima.

Fizička aktivnost je jedan od najbitnijih faktora zdravlja. Redovna fizička aktivnost i kretanje doprinosi jačanju mišića, podstiče pravilnu koordinaciju pokreta i pravilno držanje tela, razvija osećaj za ravnotežu i spretnost, popravlja raspoloženje, pozitivno utiče na seksualni život, povećava nivo energije i produžava život. Nemoguće je ignorisati prednosti redovne rekreacije i fizičke aktivnosti po zdravlje. Sve što treba da uradite je da vežbate, bez obzira na godine, pol i kondiciju. Takođe treba obratiti pažnju i na pravilnu ishranu koja predstavlja osnovu zdravlja za čitav život i baza je zdravog života. Time se obezbeđuje normalan fizički, intelektualni, emotivni i socijalni rast i razvoj. Važno je stvoriti zdrave navike još u ranom detinjstvu.

Saradnja, stručna pomoć, kao i infrastrukturna ponuda koju je Zavod za sport i medicinu sporta RS oduvek pružao na polju dijagnostike, medicine sporta i sportske psihologije, u svojim objektima ali i na terenu je kao rezultat oduvek imala sjajne rezultate naših sportista na velikim međunarodnim takmičenjima. Svojim radom i predanošću podstičemo građane da budu zdravi, a sportistima nadograđujemo kuću koja vodi računa o njihovom zdravstvenom statusu. Našim sugrađanima su svakodnevno na raspolaganju stručna lica, lekari specijalisti i profesori fizičke kulture. Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon vašem telu.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru