Zavod za sport i medicinu sporta RS proslavio 67. rođendan

U Hotelu Trim u Košutnjaku Zavod za sport i medicinu sporta RS proslavio je 67. rođendan. Svečanost je održana je u prisustvu domaćina, direktora Milana Savića, ministra sporta, gospodina Zorana Gajića, predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, gospodina Bože Maljkovića, predsednika Sportskog saveza Srbije, gospodina Davora Štefaneka, perspektivnih sportista i drugih visokih zvanica. Tom prilikom dodeljene su povelje istaknutim radnicima Zavoda za neizmeran doprinos u realizaciji projekata od vitalnog značaja za sport Republike Srbije, a nagrađeni su i najistrajniji korisnici prvoosnovane ustanove sporta u Srbiji.

Prisutne je pozdravio direktor Zavoda:
– Želim da naglasim da smo spremni progresivno da radimo na podizanju svih raspoloživih kapaciteta, predano, sistematično i savesno kao bismo u punom obimu odgovorili na visoke zahteve vrhunskih takmičara, kao i budućih olimpijaca i paraolimpijaca. Svesni smo da nas OI očekuju već naredne godine u Parizu, 2024, a samim tim i mnogo posla- ističe direktor, gospodin Milan Savić i dodaje da je jedini način da se visoko postavnjeni ciljevi ostvare saradnja na svim nivoima, uz podršku vitalnih sportskih institucija.
Ministar omladine i sporta, gospodin Zoran Gajić, u uvodnom delu izlaganja, naveo je da je u Zavodu za sport stasavao kao sportista, trener, te da je kasnije sarađivao sa stručnjacima kao selektor i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

-I danas, sa pozicije ministra sporta, u prilici sam da celovito sagledam srž sporta i potpuno izdvojeno posmatram svaki njegov segment. Siguran sam da se sportski uspeh niže kada sve strukture u sistemu udruženo rade, nadovezujući se jedna na drugu, obrazujući celinu koja otvara put za visoka sportska dostignuća. Uloga Zavoda za nas, kao Ministarstvo sporta, je nemerljiva jer sam upoznat koju snagu i vetar u leđa daju našim sportistima. Zbog svega toga sam tu , i izražavam jasnu želju da udruženo iznedrimo nove generacije šampiona.

U svečarskoj atmosferi direktor Milan Savić povelje je dodelio mr Mileni Dragojević, za rad na razvoju i unapređenju „Strategije razvoja sporta na nivou RS“, dr Miroslavu Stevanoviću, za unapređenje delatnosti i kontrolu rada u oblasti „Nadzora nad stručnim radom u oblasti sporta RS“, dr Vesni Repić Ćujić, za unapređenje delatnosti i kontrolu rada u oblasti „Nadzora nad stručnim radom u oblasti sporta RS“, Živku Panovskom, za rad na programima za unapređenje i očuvanje fizičke razvijenosti i sposobnosti opšte populacije RS i Rodoljubu Muratovskom za osmišljanje i uređenje zelenih površina sportskog kompleksa Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Nakon toga je gospodin Savić uručio poklon-vaučere najvernijim korisnicima usluga Zavoda za sport i medicinu sporta RS. Prvobitno je vaučer dodeljen Vuku Rašoviću, istaknutom višedecenijskom sportskom radniku, danas uspešnom veteranu, takmičaru u džudou, a zatim i devetogodišnjem Adreju Džigumoviću, redovnom korisniku škole plivanja.
Brojne visoke zvanice, sportiste i kolege jedinstvene ustanove sporta kratko je pozdravio i Vuk Rašović, koji se zahvalio na nagradi da besplatno koristi rekreativne sadržaje koji bitno podižu kvalitet života i sputavaju usamnjenost starijoj populaciji.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru