Завод за спорт и медицину спорта РС прославио 67. рођендан

У Хотелу Трим у Кошутњаку Завод за спорт и медицину спорта РС прославио је 67. рођендан. Свечаност је одржана је у присуству домаћина, директора Милана Савића, министра спорта, господина Зорана Гајића, председника Олимпијског комитета Србије, господина Боже Маљковића, председника Спортског савеза Србије, господина Давора Штефанека, перспективних спортиста и других високих званица. Том приликом додељене су повеље истакнутим радницима Завода за неизмеран допринос у реализацији пројеката од виталног значаја за спорт Републике Србије, a награђени су и најистрајнији корисници првоосноване установе спорта у Србији.

Присутне је поздравио директор Завода:
– Желим да нагласим да смо спремни прогресивно да радимо на подизању свих расположивих капацитета, предано, систематично и савесно као бисмо у пуном обиму одговорили на високе захтеве врхунских такмичара, као и будућих олимпијаца и параолимпијаца. Свесни смо да нас ОИ очекују већ наредне године у Паризу, 2024, а самим тим и много посла- истиче директор, господин Милан Савић и додаје да је једини начин да се високо поставњени циљеви остваре сарадња на свим нивоима, уз подршку виталних спортских институција.
Министар омладине и спорта, господин Зоран Гајић, у уводном делу излагања, навео је да је у Заводу за спорт стасавао као спортиста, тренер, те да је касније сарађивао са стручњацима као селектор и председник Одбојкашког савеза Србије.

-И данас, са позиције министра спорта, у прилици сам да целовито сагледам срж спорта и потпуно издвојено посматрам сваки његов сегмент. Сигуран сам да се спортски успех ниже када све структуре у систему удружено раде, надовезујући се једна на другу, образујући целину која отвара пут за висока спортска достигнућа. Улога Завода за нас, као Министарство спорта, је немерљива јер сам упознат коју снагу и ветар у леђа дају нашим спортистима. Због свега тога сам ту , и изражавам јасну жељу да удружено изнедримо нове генерације шампиона.

У свечарској атмосфери директор Милан Савић повеље је доделио мр Милени Драгојевић, за рад на развоју и унапређењу „Стратегије развоја спорта на нивоу РС“, др Мирославу Стевановићу, за унапређење делатности и контролу рада у области „Надзора над стручним радом у области спорта РС“, др Весни Репић Ћујић, за унапређење делатности и контролу рада у области „Надзора над стручним радом у области спорта РС“, Живку Пановском, за рад на програмима за унапређење и очување физичке развијености и способности опште популације РС и Родољубу Муратовском за осмишљање и уређење зелених површина спортског комплекса Завода за спорт и медицину спорта РС.

Након тога је господин Савић уручио поклон-ваучере највернијим корисницима услуга Завода за спорт и медицину спорта РС. Првобитно је ваучер додељен Вуку Рашовићу, истакнутом вишедеценијском спортском раднику, данас успешном ветерану, такмичару у џудоу, а затим и деветогодишњем Адреју Џигумовићу, редовном кориснику школе пливања.
Бројне високе званице, спортисте и колеге јединствене установе спорта кратко је поздравио и Вук Рашовић, који се захвалио на награди да бесплатно користи рекреативне садржаје који битно подижу квалитет живота и спутавају усамњеност старијој популацији.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру