Завод за спорт и медицину спорта Републике Србијe и Институт за кардиоваскуларне болести “Дедиње“ потписали Споразум о сарадњи

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије и Институт за кардиоваскуларне болести “Дедиње“ потписали су Споразум о основама сарадње у области научно-истраживачког рада, развоја медицине спорта и здравствене делатности.

Основни циљ Споразума, потписаног од стране маст. инж. арх. Милана Савића, директора Завода за спорт и медицину спорта РС и проф. др Милована Бојића, испред ИКВБ “Дедиње“, јесте даљи рад на побољшању здравствене заштите наших врхунских спортиста у домену спортске кардиологије. То ће, на првом месту, значити да ће високоспецијализовани експерти Института заједно са лекарима Завода решавати евентуалне здравствене проблеме српских спортиста, пре свих репрезентативаца, олимпијских кандидата и стипендиста.

“Врхунски спортисти су најбољи амбасадори Србије и наша обавеза је да се о њима старамо на професионалан и начин на који они, као такви, заслужују. Задовољство ми је што смо склопили сарадњу са ИКВБ “Дедиње“ и што ће врсни стручњаци укрстити своје знање и умеће у циљу пружања подршке нашим спортистима на путу до нових успеха“, истакао је директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, г-дин Милан Савић.

Осим заједничког лечења спортиста, овом сарадњом две установе се обавезују и на међусобну едукацију младих лекара из области које су од обостраног интереса, као и на рад на заједничким научно-истраживачким пројектима.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру