Врхунски услови за спортисте и рекреативце

Националног тренинг центра налази се на највећој зеленој површини Београда, у Кошутњаку. Структура и капацитет тренинг центра омогућава одвијање бројних садржаја организоване или индивидуалне рекреације. Завод за спорт и медицину спорта РС са својим Националним тренинг центром тежи прогресивним променама, месту где се грађани, као и деца, друже. Нешто најзначајније што смо изградили је свакако Мултифункционална дворана. Овај инфраструктурни пројекат националног значаја, је изграђен у складу са свим еколошким стандардима.

Физичка активност је један од најбитнијих фактора здравља. Редовна физичка активност и кретање доприноси јачању мишића, подстиче правилну координацију покрета и правилно држање тела, развија осећај за равнотежу и спретност, поправља расположење, повећава ниво енергије и продужава живот. Немогуће је игнорисати предности редовне рекреације и физичке активности по здравље. Све што треба да урадите је да вежбате, без обзира на године, пол и кондицију. Такође треба обратити пажњу и на правилну исхрану која представља основу здравља за читав живот и база је здравог живота. Тиме се обезбеђује нормалан физички, интелектуални, емотивни и социјални раст и развој. Важно је створити здраве навике још у раном детињству.

Сарадња, стручна помоћ, као и инфраструктурна понуда коју је Завод за спорт и медицину спорта РС одувек пружао на пољу дијагностике, медицине спорта и спортске психологије, у својим објектима али и на терену је као резултат одувек имала сјајне резултате наших спортиста на великим међународним такмичењима. Својим радом и преданошћу подстичемо грађане да буду здрави, а спортистима надограђујемо кућу која води рачуна о њиховом здравственом статусу. Нашим суграђанима су свакодневно на располагању стручна лица, лекари специјалисти и професори физичке културе. Редовна рекреација у комбинацији са здравом исхраном, најбољи је поклон вашем телу.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру