Pogledajte specijalizovane usluge za osobe sa invaliditetom

Usluge za osobe sa invaliditetom

Vrsta usluge
Osobe sa invaliditetom

U Zavodu se vrše zdravstveni pregledi i testiranja osoba sa invaliditetom, paraolimpijaca i stipendista Specijalne olimpijade.

Na osnovu Zakona o sportu (Službeni glasnik RS, br. 10/2016) i „Pravilnika o sprovođenju zdravstvenih pregleda sportista i sportskih stručnjaka” (Službeni glasnik RS, br. 88/2020), svaki učesnik u sportu je u obavezi da obavi preventivni sportsko-medicinski pregled u periodu od 6 meseci a po potrebi i ranije.

Pored opšte zdravstvene sposobnosti za sve učesnike u vrhunskom i rekreativnom sportu pomenute kategorije, posebna zdravstvena sposobnost utvrđuje se, za sve sportske grane, na svakih šest meseci, u skladu sa specifičnim zahtevima sporta ali i trenutnim zdravstvenim stanjem ispitanika.

U Zavodu je zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu u dijagnostici, moguće realizovati za vrhunske i perspektivne sportiste sa invaliditetom kompletnu evaluaciju zdravstvenog stanja:

Infrastruktura za osobe sa invaliditetom

Zavod je učinio sve kako bi sportistima sa invaliditetom omogućio nesmetan pristup svim kapacitetima. Na bazenima postoje liftovi za spuštanje invalidnih oso­ba u bazen. Na ulazu u prostorije Zavoda postoje rampe za osobe sa invalidskim kolicima. U upravnoj zgradi postoji stepe­nišni lift s platformom, a zgrada Doma sportova poseduje lift, kao i svlačionice sa tuševima i toaletima prilagođe­nim osobama sa invaliditetom.

Pošaljite nam upit za ovu uslugu i proverite raspoložive datume za testiranje. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u roku od 48 sati.

    Pogledajte galeriju