Погледајте специјализоване услуге за особе са инвалидитетом

Услуге за особе са инвалидитетом

Врста услуге
Особе са инвалидитетом

У Заводу се врше здрaвствeни прeглeди и тестирања особа са инвалидитетом, парaoлимпиjацa и стипeндиста Спeциjaлнe олимпиjaдe.

На основу Закона о спорту (Службени гласник РС, бр. 10/2016) и „Правилника о спровођењу здравствених прегледа спортиста и спортских стручњака” (Службени гласник РС, бр. 88/2020), сваки учесник у спорту је у обавези да обави превентивни спортско-медицински преглед у периоду од 6 месеци а по потреби и раније.

Поред опште здравствене способности за све учеснике у врхунском и рекреативном спорту поменуте категорије, посебна здравствена способност утврђује се, за све спортске гране, на сваких шест месеци, у складу са специфичним захтевима спорта али и тренутним здравственим стањем испитаника.

У Заводу је захваљујући мултидисциплинарном приступу у дијагностици, могуће реализовати за врхунске и перспективне спортисте са инвалидитетом комплетну евалуацију здравственог стања:

Инфраструктура за особе са инвалидитетом

Завод је учинио све како би спортистима са инвалидитетом омогућио несметан приступ свим капацитетима. На базенима постоје лифтови за спуштање инвалидних осо­ба у базен. На улазу у просторије Завода постоје рампе за особе са инвалидским колицима. У управној згради постоји степе­нишни лифт с платформом, а зграда Дома спортова поседује лифт, као и свлачионице са тушевима и тоалетима прилагође­ним особама са инвалидитетом.

Пошаљите нам упит за ову услугу и проверите расположиве датуме за тестирање. Потрудићемо се да Вам одговоримо у року од 48 сати.

    Погледајте галерију