Теренска тестирања младих фудбалера

Утврђивање моторичких способности младих фудбалера у теренским условима у кампу „Деки 5“ на Златибору, обављена су од стране стручних сарадника Завода за спорт  и медицину спорта  РС. Стручњаци ЗСМСРС су  у теренским условима обавили процену моторичких способности младих фудбалера. Примењени су тестови за процене функционалних образаца кретања као и специфична батерија моторичких тестова за фудбал (гипкост, брзина, агилност, снага). Континуираним тестирањима се прати раст, развој као и ефикасност тренажног процеса, а у складу са потребама врши се корекција плана програма тренинга.

Значај тестирања моторичких способности: утврђивање предности и слабости код спортиста, евалуација тренажног процеса, идентификација талената, мотивација спортиста и тренера за даљи рад и напредак, едукација тренера и спортиста о захтевима спорта и карактеристикама потребним за успех.

Сврха тестирања је очување здравља деце, односно правилан раст и развој свих учесника кампа. Управо из тог разлога претходних година Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије био је активно укључен у рад кампа „Деки 5“.

Сви полазници кампа радили су детаљна тестирања како би се откриле неправилности у  телесном развоју, извршиле корекције и урадила превентива за потенцијалне проблеми који би касније могли да настану.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру