Стонотенисери на припремама и тестирањима у кампу “Караташ“

Двадесетпет стонотенисера и четири тренера, чланова Стонотенисерског савеза Србије, су од 14. до 19.11. у ОСК “Караташ“ спровели припреме и обавили моторичка тестирања од стране стручњака Одељења за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС. По узору на водеће научноистраживачке установе спорта у свету, Одељење за аналитику у спорту врши процену базичних и специфичних способности спортиста различитих категорија и узраста. Примена тестова зависи од гране спорта и карактеристика које има такмичарска дисциплина, а сходно потребама тестирања се могу изводити у лабораторијама Центра за моторичка тестирања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС или на терену за тренинг спортиста. Предност ових тестирања огледа се и у оцењивању предности и слабости такмичара или екипа, а може да послужи и за евалуацију тренажног рада и за процену опште радне способности.

На простору Омладинског спортског кампа “Караташ“, који омогућава смештај за 350 корисника, реализују се бројне припреме спортиста различитих категорија. Велики спортски комплекс је у служби развоја школског, универзитетског и врхунског спорта. У функцији је савремена спортска инфраструктура за развој рукомета, кошарке, одбојке, фудбала, тениса. У оквиру пространог комплекса налази се савремена трим стаза и стена за спортско пењање, а оформљена је и учионица за теоретску наставу.

У договору са лекарима, психолозима и стручњацима за аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС врше се медицински прегледи, психодијагностика и моторичка мерења свих корисника услуга Омладинско – спортског кампа “Караташ“.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру