Сајам спорта 2020

Данас је на отвореним теренима Атлетског стадиона Завода за спорт и медицину спорта РС, симболично обележен Сајам спорта 2020, уз придржавање прописаних и одговарајућих мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2. Сајам спорта је отворио министар омладине и спорта господин Вања Удовичић, упутивши присутнима добродошлицу, у нади да ћемо следећи Сајам спорта обележити у другачијој и релаксиранијој атмосфери. Поред министра, кратку поздравну реч упутили су и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић као домаћин, председник Светске рвачке федерације госп Ненад Лаловић, директорка Анти допинг агенције, председник Спортског савеза Србије и Параолимпијског комитета Србије, док су скупу присуствовали многобројни грански савези са својим представницима.

У складу са актуелном ситуацијом Сајам спорта је овога пута одржан уз ограничен број учесника и по први пут без посетилаца и демонстрације спортова по којима је оваг догађај већ годинама препознтаљив.

Директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Бојовић одржао је предавање на актуелну тему “COVID и спорт“ са циљем упознавања свих спортских радника на процедуру бесплатног тестирања спортиста у Заводу као и важности праћења здравственог стања наших спортиста током пандемије. Изневши важне информације на основу искуства током рада у привременој болници Сајам, указао је на огроман значај превентивног тестирања, контроле и праћења спортиста у којој сви имамо подједнако важну улогу као карике система.

“Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије је активно укључен у борбу против COVID – 19 од марта месеца, не само у оквиру постојеће делатности наше установе већ и ангажовањем здравствених радника у привременим COVID болницама. Формирањем ново отворене лабораторије у простору Малог Трима, Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, остварени су сви неопходни услови за реализацију сарадње наше установе са Дирекцијом за референтне лабораторије у Батајници. Тестирање наших спортиста обавља обучени медицински тим Завода за спорт и медицину спорта РС“, истиче поред осталог директор Бојовић.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру