Otvoren Sajam sporta na Adi Ciganliji

Danas je na Adi Ciganliji otvoren 10. Međunarodni sajam sporta. Ovu značajnu sportsku manifestaciju otvorio je ministar omladine i sporta RS gospodin Vanja Udovičić uputivši prisutnima dobrodošlicu. Pored ministra, događaju koji je već godinama prepoznatljiv, prisustvovali su i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije gospodin Zoran Micović, predsednik Sportskog saveza Srbije gospodin Davor Štefanek, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije gospodin Božidar Miljković i mnogobrojni granski savezi sa svojim predstavnicima. Sajam sporta je izrastao u novi sportski brend i mesto gde zainteresovani mogu da se upoznaju sa različitim sportskim veštinama koje prezentuju najeminentniji sportisti Srbije.

Predstavnici Zavoda za sport i medicinu sporta RS su prisutnima, zainteresovanima prezentovali važnost naše ustanove koja prati zdravstvena stanja naših sportista i utreniranost istih. Naša naučno – istraživačka ustanova ukazuje na ogroman značaj preventivnog testiranja, kontrole i praćenja sportista u kojoj svi imamo podjednako važnu ulogu kao karike sistema.

“Svima hvala što ste se odazvali u ovakvom broju i podržali ovu sportsku manifestaciju. Kao i do sada, i ubuduće ćemo praktikovati da se mladi edukuju i tako još više integrišu u sistem sporta. Podstičemo rekreaciju i druge programe osmišljene da se očuva zdravlje, unapredi fizička sposobnost dece i mladih i podigne kvalitet života sugrađana. Za to su najviše zaduženi specijalisti iz oblasti sporta i medicine sporta. Zavod za sport i medicinu sporta RS je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva. Naučna ustanova kakva je naša, danas funkcioniše po najvišim standardima. Pozivamo Vas da nas posetite i uverite se u važnost naše ustanove koja je jedna od ključnih činilaca zdravog života“, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta gospodin Goran Bojović.

U skladu sa aktuelnom situacijom Sajam sporta se održava uz pridržavanje propisanih i odgovarajućih mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru