Отворен Сајам спорта на Ади Циганлији

Данас је на Ади Циганлији отворен 10. Међународни сајам спорта. Ову значајну спортску манифестацију отворио је министар омладине и спорта РС господин Вања Удовичић упутивши присутнима добродошлицу. Поред министра, догађају који је већ годинама препознатљив, присуствовали су и директор Завода за спорт и медицину спорта РС господин Горан Бојовић, председник Параолимпијског комитета Србије господин Зоран Мицовић, председник Спортског савеза Србије господин Давор Штефанек, председник Олимпијског комитета Србије господин Божидар Миљковић и многобројни грански савези са својим представницима. Сајам спорта је израстао у нови спортски бренд и место где заинтересовани могу да се упознају са различитим спортским вештинама које презентују најеминентнији спортисти Србије.

Представници Завода за спорт и медицину спорта РС су присутнима, заинтересованима презентовали важност наше установе која прати здравствена стања наших спортиста и утренираност истих. Наша научно – истраживачка установа указује на огроман значај превентивног тестирања, контроле и праћења спортиста у којој сви имамо подједнако важну улогу као карике система.

“Свима хвала што сте се одазвали у оваквом броју и подржали ову спортску манифестацију. Као и до сада, и убудуће ћемо практиковати да се млади едукују и тако још више интегришу у систем спорта. Подстичемо рекреацију и друге програме осмишљене да се очува здравље, унапреди физичка способност деце и младих и подигне квалитет живота суграђана. За то су највише задужени специјалисти из области спорта и медицине спорта. Завод за спорт и медицину спорта РС је оформио тимове који се баве тестирањима, аналитиком као и научним и другим истраживањима у циљу унапређења врхунског спорта и општег здравља становништва. Научна установа каква је наша, данас функционишe по највишим стандардима. Позивамо Вас да нас посетите и уверите се у важност наше установе која је једна од кључних чинилаца здравог живота“, директор Завода за спорт и медицину спорта господин Горан Бојовић.

У складу са актуелном ситуацијом Сајам спорта се одржава уз придржавање прописаних и одговарајућих мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру