Ново “Звездино“ појачање на здравственим и контролама утренираности

Млади српски фудбалер Немања Мотика, ново је појачање ФК “Црвена звезда“. Један од најталентованијих младих играча Европе, левокрилни омладински репрезентативац Србије, у “Звезду“ је дошао из ФК “Бајерн Минхен“. Каријеру је почео у млађим категоријама “Херте“ да би се потом преселио у минхенски “Бајерн“. Наступао је и у Лиги шампиона за младе где је био херој победе “Бајерна“ над “Барселоном“ постигавши два поготка.

Пре ступања у “Звездине“ редове, Немања је у Заводу за спорт и медицину спорта РС прошао одређене нивое здравствене контроле и обавио специфична тестирања на најсавременијој дијагностичкој опреми ради контроле здравствене и физичке спреме.

Свако ко планира да се подвргне физичком напору, тренирању, такмичењу или рекреативном спорту, треба да прође кроз одређене нивое здравствене контроле. Спортско – медицински прегледи и функционална тестирања су обавезни део провере здравственог стања и физичке спремности спортисте. У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру