Novo “Zvezdino“ pojačanje na zdravstvenim i kontrolama utreniranosti

Mladi srpski fudbaler Nemanja Motika, novo je pojačanje FK “Crvena zvezda“. Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, levokrilni omladinski reprezentativac Srbije, u “Zvezdu“ je došao iz FK “Bajern Minhen“. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama “Herte“ da bi se potom preselio u minhenski “Bajern“. Nastupao je i u Ligi šampiona za mlade gde je bio heroj pobede “Bajerna“ nad “Barselonom“ postigavši dva pogotka.

Pre stupanja u “Zvezdine“ redove, Nemanja je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS prošao određene nivoe zdravstvene kontrole i obavio specifična testiranja na najsavremenijoj dijagnostičkoj opremi radi kontrole zdravstvene i fizičke spreme.

Svako ko planira da se podvrgne fizičkom naporu, treniranju, takmičenju ili rekreativnom sportu, treba da prođe kroz određene nivoe zdravstvene kontrole. Sportsko – medicinski pregledi i funkcionalna testiranja su obavezni deo provere zdravstvenog stanja i fizičke spremnosti sportiste. U dobro opremljenim laboratorijama Zavoda za sport i medicinu sporta RS vrhunski tim stručnjaka pruža sportistima sve ono što im je neophodno za uspešno bavljenje sportom.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru