Novi moderni trening centar ZSMSRS

Radovi na izgradnji novog trening centra Zavoda za sport i medicinu sporta RS su završeni. Očekuje se pristizanje opreme i rekvizita za sportiste. Ovaj sportski centar pružiće sportistima najviše svetske standarde u trenažnim procesima. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo, karate, kao i sadržaji za potrebe streljačkog i penjačkog saveza.

Moderni trening centar nalazi se kod postojećeg Doma sportova u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto površine od 16.200 kvadrata. Ušuškan u zelenilu gradske šume, velikom staklenom fasadom arhitektura vrlo uspešno povezuje unutrašnjost objekta sa okolinom. Stabla koja okružuju objekat tako postaju deo enterijera, praktično davajući utisak da se trening odvija u samom parku. Pored toga, objekat poseduje i ozelenjeni kosi krov koji je pejzažno uklopljen da bude dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Unutrašnja organizacija je takođe omogućila efikasno i potpuno autonomno funkcionisanje za svaki od sportova, ali tako da su izdvojene trening celine opslužene nizom zajedničkih funkcija, uključujući svlačionice, kupatila, ambulantu i kancelarijski prostor. Na prizemlju se nalaze dva potpuno opremljena borilišta i teren za košarku, kao i zid za penjačke discipline. Prvi sprat poseduje još dve velike trening sale sa svlačionicama i prateći kancelarijski prostor. Objekat obuhvata i ukopana etaža sa garažom od 145 parking mesta, ali i velika moderna streljana Streljačkog saveza sa hologramskim metama.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru