Новакова десетогодишња доминација светом тениса

Победа у Мелбурну била је његов 94 тријумф на АТП турнирима. Ђоковић граби ка својој 374. недељи на тениском трону и треба му још четири недеље да буде на првом месту како би поставио апсолутни рекорд – 378 недеља на тениском врху, што је више од рекорда који држи Немица Штефи Граф (377). Сјајна победа на турниру у Мелбурну донела је Ђоковићу рекордну 22. Гренд слем титулу, рекордну десету у Аустралији и повратак на прво место АТП ранг листе.

Код Новака Ђоковића догодиле су се значајне промене од када му, пре годину дана, није дозвољено да игра у Аустралији и на другим такмичењима. Те важне промене десиле су се и на менталном, психолошком и на играчком плану.

Ђоковић је први пут у каријери почео константно да погађа тачке на терену које су недостижне за ривале. Прецизност тих удараца је фантастична – скоро 100 осто. Из гема у гем, из сета у сет, из меча у меч он је почео да понавља такву игру и да меље противнике. Оно што је фасцинирајуће у тој његовој новој игри, тачније у тим ударцима је изванредна прецизност, па је такве ударце скоро немогуће вратити. Поготово што се такви ударци понављају, Ђоковић их одиграва у континуитету. Тако нешто он никада раније није испољавао. То је та кључна еволуција у игри Ђоковића.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру