Nova bazen hala kao podrška sportistima i rekreativcima tokom hladnijih dana

Olimpijski bazen na plivalištu Košutnjak dostupan je korisnicima tokom cele godine, budući da se nakon letnje sezone natkriva i stavlja u funkciju za razvoj vodenih sportova nacionalnih selekcija i u službu rekreacije. Radno vreme je od 7 do 19 časova za građanstvo, a cena ulaznice je prilagođena prema kategoriji korisnika. Uprava Zavoda za sport i medicinu sporta RS tako proširuje krug svojih korisnika, budući da osim vrhunskih sportista i drugih rekreativaca daje snažan podsticaj za razvoj psihofizičkih sposobnosti dece od najmlađeg uzrasta.

Saradnja, stručna pomoć, kao i infrastrukturna ponuda koju je Zavod oduvek pružao na polju dijagnostike, medicine sporta i sportske psihologije, u svojim objektima ali i na terenu je kao rezultat oduvek imala sjajne rezultate naših sportista na velikim međunarodnim takmičenjima.

“Stalno promovišemo obrasce i stilove zdravog života, a naša ustanova osmišljeno podstiče mlade da se bave sportom, ali i pomaže vrhunskim sportistima da ostvare svoje najbolje učinke pružanjem kompletnih usluga preventivnih i specijalističkih pregleda, dijagnostike i sportske psihologije. Ako je suditi po rezultatima koje su srpski sportisti postigli u 2021. godini, na mnogobrojnim međunarodnim takmičenjima, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i te kako sudeluje u tome. U našoj zemlji se rađaju i rastu šampioni, a Zavod je značajna karika koja im pomaže da stalno napreduju i postižu sve bolje rezultate. Svojim radom i predanošću podstičemo građane da budu zdravi, a sportistima nadograđujemo kuću koja vodi računa o njihovom zdravstvenom statusu. Kao jedan od nosećih stubova sportske kulture, naša kuća promoviše zdrav način života kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu, pruža stručne podrške organizacijama u sportu, a kroz stručne analize i istraživanja priprema validne informacije od značaja za donošenje odluka u oblasti sporta na nivou Države“, ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Zahvaljujemo se korisnicima na poverenju i saradnji i molimo Vas da se pridržavate pravila ponašanja i propisanih mera u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru