Немеш на контролама утренираности у ЗСМСРС

Данас је у Заводу за спорт и медицину спорта РС, на Кошутњаку, спортско – медицинска и моторичка тестирања обавио репрезентативац Србије у рвању Виктор Немеш. У Центру за медицину и психологију спорта, Виктору је урађен преглед у склопу кога су обављене: биохемијске анализе крви, антропометријска мерења, ЕКГ, општи лекарски преглед, ултразвучни преглед срца, спирометријски и ергометријски тест.

Стручни сарадницу Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту су нашем репрезентативцу извршили функционално скенирање покрета уз помоћ алата који се користи за идентификацију асиметрије које резултирају функционалним недостацима у покрету и има за циљ да идентификује неравнотеже у покретљивости и стабилности током седам основних модела кретања.

Виктор Немеш је репрезентативац Србије у рвању грчко-римским стилом. На Европском првенству за рваче до 23 године 2015. освојио је златну медаљу. Исте године представљао је Србију на првим Европским играма у Бакуу где је освојио сребрну медаљу. Ово је била прва медаља за српски тим на Европским играма. На Европском првенству 2016. у Риги дошао је до финала и освојио бронзану медаљу. Пласманом у финале Европског квалификационог турнира у Зрењанину, Немеш је постао трећи српски рвач који се квалификовао за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру где је стигао до четвртфинала. Немеш је освојио златну медаљу на Светском првенству у Паризу 2017. Његов брат близанац Мате је такође репрезентативац Србије у рвању.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру