Nemeš na kontrolama utreniranosti u ZSMSRS

Danas je u Zavodu za sport i medicinu sporta RS, na Košutnjaku, sportsko – medicinska i motorička testiranja obavio reprezentativac Srbije u rvanju Viktor Nemeš. U Centru za medicinu i psihologiju sporta, Viktoru je urađen pregled u sklopu koga su obavljene: biohemijske analize krvi, antropometrijska merenja, EKG, opšti lekarski pregled, ultrazvučni pregled srca, spirometrijski i ergometrijski test.

Stručni saradnicu Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu su našem reprezentativcu izvršili funkcionalno skeniranje pokreta uz pomoć alata koji se koristi za identifikaciju asimetrije koje rezultiraju funkcionalnim nedostacima u pokretu i ima za cilj da identifikuje neravnoteže u pokretljivosti i stabilnosti tokom sedam osnovnih modela kretanja.

Viktor Nemeš je reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom. Na Evropskom prvenstvu za rvače do 23 godine 2015. osvojio je zlatnu medalju. Iste godine predstavljao je Srbiju na prvim Evropskim igrama u Bakuu gde je osvojio srebrnu medalju. Ovo je bila prva medalja za srpski tim na Evropskim igrama. Na Evropskom prvenstvu 2016. u Rigi došao je do finala i osvojio bronzanu medalju. Plasmanom u finale Evropskog kvalifikacionog turnira u Zrenjaninu, Nemeš je postao treći srpski rvač koji se kvalifikovao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru gde je stigao do četvrtfinala. Nemeš je osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Parizu 2017. Njegov brat blizanac Mate je takođe reprezentativac Srbije u rvanju.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru