Медаље и успеси наших спортиста протекле две недеље

Прву медаљу у женском боксу за Србију освојила је Јелена Јанићијевић, која је на Европском првенству у Будви остварила сјајан резултат и освојила бронзану медаљу у категорији до 66 кг.

На Светском првенству у стрељаштву одржаном у Каиру, стрелци су освојили пет медаља. Дамир Микец је освојио златну медаљу у гађању МК пиштољем, Марко Ивановић сребрну МК пушком, Зорана Аруновић бронзану медаљу ваздушним пиштољем, док су у екипној конкуренцији у гађању ваздушном пушком освојене две сребрне медаље: мушка екипна и микс.

Са Светског првенства у самбоу за кадете, које је одржано у Јерменији, Соња Богдановић је донела сребрну медаљу у категорији до 47 кг.

Дејан Ковачевић је освојио треће место у дисциплини круг на Светском првенству за млађе сениоре и јуниоре у боћању, одржаном у Монтбрисону у Француској крајем октобра.

Са Европског првенства у дизању тегова за јуниоре и млађе сениоре, одржаном у албанском Драчу стигло је седам медаља. Медаље су освојили: Стеван Владисављев, две сребрне и једну бронзану;  Радмила Загорац, три бронзане и Соња Бјелић, једну бронзану.

Џудисти су донели две медаље са Европског првенства за млађе сениоре одржаном у Сарајеву. Марица Перишић је освојила злато у категорији до 57 кг, док је Николина Нишавић освојила бронзану медаљу у категорији до 52 кг.

На Грен слему у Абу Дабију џудисти су освојили четири медаље: Страхиња Бунчић, сребрну у категорији до 66 кг, а бронзане  су освојили Марица Перишић до 57 кг, Немања Мајдов до 90 кг и Александар Кукољ до 100 кг.

Балканско првенство у рвању за пионире и јуниоре, које је одржану у Букурешту, донело је 16 медаља. Пионири до 15 година, су освојили 2 златне и 4 бронзане, док су кадети до 17 година, освојили  3 златне, 1 сребрну и 6 бронзаних медаља.

На Гран прију у теквондоу одржаном у Манчестеру Марија Мичев је остварила велики успех освојивши бронзану медаљу у категорији пара теквондо, К44 до 57 кг. На истом такмичењу Александра Перишић је у категорији теквондо до 67 кг освојила сребрну медаљу.

Честитамо свим спортистима, и желимо им много успеха и убудуће!

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру