Kamp za perspektivne sportiste Sportsko penjačkog Saveza Srbije

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije u saradnji sa sportsko penjačkim Savezom Srbije organizovali su kamp za mlade i perspektivne sportiste. Kamp za perspektivne sportiste sportskog penjanja se održava na sportskim terenima Zavoda za sport i medicinu sporta RS na Košutnjaku, na najsavremenijoj veštačkoj steni za sportsko penjanje.

U kampu se nalaze najbolji sportisti penjačkog sporta u Srbiji i reprezentativci uzrasta od 10 do 19 godina. Kamp za perspektivne sportiste traje 8 dana, ima 33 učesnika, 5 trenera i gostujuće trenere iz više različitih sportsko-penjačkih klubova. Dobro poznata imena u svetu penjačkog sporta koja treniraju i vode kamp sa talentima su Vuk Rokvić, Vesna Pavlović, Davor Živković, Katarina Manovski i Boris Mijatović, a treninzi se obavljaju dva puta dnevno u trajanju od 2,5 sata uključujući i kondicione treninge na Trim stazi.
Sportistima i trenerima je obezbeđen „all inclusive“ smeštaj u hotelu „Trim“ gde provode svoje slobodno vreme u trenucima odmora.

Podsećamo da je ove godine prvi put uvedeno Sportsko penjanje kao disciplina na Olimpijskim igrama u Tokiju i verujemo da će mladi talenti iz Srbije prednjačiti u medaljama na sledećim Olimpijskim igrama, a Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije na čelu sa direktorom mr Goranom Bojovićem trudiće se, da kao i svim ostalim sportistima pruži nesebičnu podršku u osvajanju novih uspeha i rezultata.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru