Камп за перспективне спортисте Спортско пењачког Савеза Србије

Министарство омладине и спорта Републике Србије и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије у сарадњи са спортско пењачким Савезом Србије организовали су камп за младе и перспективне спортисте. Камп за перспективне спортисте спортског пењања се одржава на спортским теренима Завода за спорт и медицину спорта РС на Кошутњаку, на најсавременијој вештачкој стени за спортско пењање.

У кампу се налазе најбољи спортисти пењачког спорта у Србији и репрезентативци узраста од 10 до 19 година. Камп за перспективне спортисте траје 8 дана, има 33 учесника, 5 тренера и гостујуће тренере из више различитих спортско-пењачких клубова. Добро позната имена у свету пењачког спорта која тренирају и воде камп са талентима су Вук Роквић, Весна Павловић, Давор Живковић, Катарина Мановски и Борис Мијатовић, а тренинзи се обављају два пута дневно у трајању од 2,5 сата укључујући и кондиционе тренинге на Трим стази.
Спортистима и тренерима је обезбеђен „all inclusive“ смештај у хотелу „Трим“ где проводе своје слободно време у тренуцима одмора.

Подсећамо да је ове године први пут уведено Спортско пењање као дисциплина на Олимпијским играма у Токију и верујемо да ће млади таленти из Србије предњачити у медаљама на следећим Олимпијским играма, а Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије на челу са директором мр Гораном Бојовићем трудиће се, да као и свим осталим спортистима пружи несебичну подршку у освајању нових успеха и резултата.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру