Јоровићева на проценама моторичких способности

У лабораторији Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту, моторичка тестирања обавила је тенисерка Ивана Јоровић. Проласком кроз моторичка тестирања, наставља са припремама за предстојећа такмичења.

Најсавременијом дијагностичком опремом стручњаци Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту тестирају и анализирају моторичке способности спортиста у савременој биомеханичкој лабораторији где утврђују степен утренираности такмичара и процењују ризик повређивања. Због тога се све више пажње посвећује превенцији како би се максимално унапредила спортска достигнућа а са друге стране смањио ризик од повреде.

Контрола утренираности спортиста у циљу унапређења спорта је једна од најзначајнијих делатности Центра за моторичка истраживања и аналитику у спорту Завода за спорт и медицину спорта РС.

Ивана Јоровић, српска је тенисерка и члан Фед куп репрезентације Србије. Тенис је почела да тренира са 7 година. Најбољи пласман на “’ITF“ листи јуниорки је прво место. Освојила је дванаест “ITF“ титула у синглу, као и две у дублу.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру