Jorovićeva na procenama motoričkih sposobnosti

U laboratoriji Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu, motorička testiranja obavila je teniserka Ivana Jorović. Prolaskom kroz motorička testiranja, nastavlja sa pripremama za predstojeća takmičenja.

Najsavremenijom dijagnostičkom opremom stručnjaci Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu testiraju i analiziraju motoričke sposobnosti sportista u savremenoj biomehaničkoj laboratoriji gde utvrđuju stepen utreniranosti takmičara i procenjuju rizik povređivanja. Zbog toga se sve više pažnje posvećuje prevenciji kako bi se maksimalno unapredila sportska dostignuća a sa druge strane smanjio rizik od povrede.

Kontrola utreniranosti sportista u cilju unapređenja sporta je jedna od najznačajnijih delatnosti Centra za motorička istraživanja i analitiku u sportu Zavoda za sport i medicinu sporta RS.

Ivana Jorović, srpska je teniserka i član Fed kup reprezentacije Srbije. Tenis je počela da trenira sa 7 godina. Najbolji plasman na “’ITF“ listi juniorki je prvo mesto. Osvojila je dvanaest “ITF“ titula u singlu, kao i dve u dublu.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru