Зона здравља и спорта

Ако у главном граду постоји место где можемо да се одморимо, удишемо чист ваздух и рекреирамо се, онда су то свакако спортски терени Завода за спорт и медицину спорта РС. Место за љубитеље спорта и рекреације, за свакодневну шетњу, трчање, вежбање. Због своје организованости и уређености у сваком тренутку, ово место и заслужује да је најатрактивније за активни одмор у Београду. Одлична кондиција, јачање мишића, срца, удисање кисеоника, јачање духа и тела су главни разлози зашто наши грађани посећују и користе капацитете Првог Националног тренинг центра, чиме одржавају висок степен физичких способности, који је неопходан за очување квалитетног начина живота.

За почетнике и рекреативно бављење спортом ту је Трим стаза ЗСМСРС са справама и упутством за израду лаганих вежби, као и мини теретана на отвореном. Унутар стазе се налазе кошаркашки, тениски, рукометни и одбојкашки терени и огромна ливада са клупама и столовима. Цела стаза је углавном у хладу храстова са тартан подлогом која је еластична и има висок степен амотризације. За љубитеље екстремних спортова ту је Вештачка стена.

Најатрактивније место у Дому спортова је свакако реновирани базен кога сада красе нове плочице, пружајући модеран и пријатан амбијент и новопостављени тушеви. Ту је и нова Финска сауна која доје нову димензију опуштања, простор где се корисници могу ослободити стреса и токсина, и то сваког дана од 7 до 19 часова.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру