Značaj fizičke aktivnosti i preventivnih kontrola zdravlja u Zavodu za sport i medicinu sporta RS

“Sastavni deo svakodnevnog života moraju biti i razni oblici fizičke aktivnosti ali umerene, pravilno dozirane i kontrolisane. Preventivni sportsko – medicinski pregledi se sprovode na 6 meseci i to za svakog ko učestvuje u nekom obliku fizičke aktivnosti, takmičarski ili rekreativno. Pozivamo Vas da nas posetite, da osetite sportski duh i da doživite jedinstvenu energiju koja nas karakteriše“, ističe direktor Zavoda za sport i medicinu sporta RS gospodin Goran Bojović.

Većina ljudi uz brojne dnevne obaveze retko može da pronađe malo vremena za sebe, a naročito za stvari od kojih, kako deluje na prvi pogled, nema previše koristi. Međutim, 30 – 45 minuta rekreacije 2 – 3 puta nedeljno itekako može imati uticaj na vaš život. Redovna rekreacija u kombinaciji sa zdravom ishranom, najbolji je poklon vašem telu. Godi i fizičkom i mentalnom zdravlju. Redovna fizička aktivnost pomaže u sprečavanju mnogih bolesti i smanjenju ili održavanju telesne težine. Ukoliko ste, dakle, odlučili da pronađete malo vremena za sebe i svoje zdravlje, najpreporučljivija rekreacija je aerobni, odnosno kardio trening.

Kao jedina specijalizovana ustanova čije su dve primarne oblasti sport i medicina sporta, godinama smo razvijali multidisciplinarni sistem koji danas funkcioniše po najvišim standardima. Danas, usluge sportistima, rekreativcima i građanstvu pružaju specijalisti iz oblasti sporta i medicine sporta, i to u raznim naučnim disciplinama. Zavod za sport i medicinu sporta RS je oformio timove koji se bave testiranjima, analitikom kao i naučnim i drugim istraživanjima u cilju unapređenja vrhunskog sporta i opšteg zdravlja stanovništva.

Leave a Reply

Izaberite pismo

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru