Вештачка стена – Спортско пењање

У склопу Првог Националног тренинг центра Завода за спорт и медицину спорта РС, на услузи спортистима и грађанству су вештачке стене за спортско пењање.

Стене могу да користе спортисти и рекреативци, а могу се користити и за велика такмичења укључујући и међународна. Направљена и идеална за припрема спортиста из наше земље и иностранства.

Комплекс је изградио Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, уз финансијску помоћ Министарства омладине и спорта РС и Владе РС.

Комплекс је изграђен по стандардима Међународне пењачке федерације (IFSC) и испуњава услове за све три дисциплине спортског пењања. Спортско пењање на вештачкој стени је нови олимпијски спорт, који стиче све већу популарност широм света, а Србија се може похвалити јединственим комплексом за промоцију тог спорта у региону. На Олимпијским играма у Токију 2021. године, спортско пењање уврштено је, по први пут, у званичан програм такмичења.

Ова активност намењена је тренинзима деце свих узраста, са циљем постизања изузетних резултата у моторичком развоју. Пењање на стени комбинује снагу, издржљивост и координацију што подстиче развој и јачање комплетног локомоторног система код деце. Тренинзи се изводе уз све мере заштите, као и уз присуство професионалног инструктора, а различите дисциплине пењања, прилагођене сваком нивоу, учиниће сваки тренинг динамичним и узбудљивим искуством. Родитељи су добродошли, такође.

Рекреативним корисницима, односно почетницима је дозвољено пењање уз потписану сагласност о одговорности и уз надзор инструктора. Услови за самостално коришћење тежинске стене су минимум потврда о завршеном курсу за коришћење опреме или неко друго адекватно звање у оквиру Планинарског/ Пењачког савеза Србије.

Стене раде по унапред договореним терминима.

Контакт телефон: 066 6410 787

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру