U ponudi Zavoda je dosta programa za rekreativce, sportiste, ali i naše starije sugrađane

Sportsko – ­rekreativni programi

Vrsta usluge
Sportsko - ­rekreativni programi

Zavod sa svojim kadrovskim potencijalima, dugogodišnjim iskustvom i brojnim objektima za sport i rekreaciju pred­ stavlja jednu od najreferentnijih ustanova na polju pružanja usluga u oblasti rekreacije u Republici Srbiji.

Tim pedagoga fizičke kulture Odeljenja za fizičko vaspita­nje i rekreaciju oformio je i oblikovao rekreativne sadržaje prilagođene polu, uzrastu i potrebama savremenog čoveka.

Besplatni sportsko - ­rekreativni programi

Besplatne škole sporta za učenike na zimskom i letnjem raspustu

U Zavodu se već dugi niz godina u vreme zimskog i letnjeg školskog raspusta u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu realizuju sportsko­-rekreativni programi za učenike osnovnih i srednjih škola. Svake godine nekoliko hiljada školaraca savlada osnovne elemente plivanja, preventivno­-korektivne gimnastike, akrobatike, stonog tenisa, košarke, odbojke, aerobika, džudoa i samoodbrane, odbojke na pesku, orijentiringa, „bič voleja”, aerobika i ostalih sport­sko­-rekreativnih sadržaja.

Rekreacija za starije sugrađane

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije veli­ku pažnju posvećuje rekreaciji najstarijih sugrađana, tako da se poslednjih godina u Domu sportova realizuje program „Re­kreativno plivanje trećeg doba 60+”, koji na godišnjem nivou okupi više od 700 starijih lica, oba pola.

Komercijalni sadržaj

Saradnici Odeljenja za fizičko vaspitanje i rekreaciju pored besplatnih programa, nude i niz sportsko – rekreativ­nih sadržaja komercijalnog karaktera. Programi su namenje­ni deci, roditeljima, ali i kompanijama i poslovnim siste­mima, u vidu rekreacije za zaposlene.

Komercijalne škole sporta za decu

Od 2015. u okviru Doma sportova i balon hale na Otvorenom plivalištu sa radom su počele „Škola plivanja” i „Škola džudoa i samoodbrane” za najmlađe. Sve programe vode treneri sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom, kroz sadržaje specijalno prilagođene u odnosu na uzrast i pol.

Komercijalni programi za građanstvo

Za građanstvo su u ponudi četiri sportsko – rekreativna programa – „Classic”, „Trim”, „Max” i „Blue”. Programi su sačinjeni od programiranog vežbanja, koje je prilagođeno svakom pojedincu ili grupi, i sastoje se od kombinacije pažljivo odabranih elemenata, koji se realizuju kroz rad u sali, tere­ tani, bazenu i sauni.

Za porodice je pripremljen program „Family Sport Pack” ko­ji uključuje različite aerobne sadržaje prilagođene grupnom – porodičnom vežbanju. Pored „porodičnih poligona” koji sa­ drže elemente za poboljšanje agilnosti, koordinacije, snage, izdržljivosti i jačine, drugi deo programa obuhvata „poro­dično plivanje”, čime se u potpunosti ostvaruje blagotvorno dejstvo vežbanja u društvu bliskih osoba.

Komercijalni programi za zaposlene

Za zaposlene su u ponudi dva programa: „Business Pro­Fit” i „Trim Relax”. Oba programa se odvijaju u prijatnom ambijentu, praćeni muzičkim sadržajima. Programi su koncipirani sa ciljem da poboljšaju opšti zdravstveni status zaposlenih, uz ublažavanje i korigovanje posturalnih poremećaja kičmenog stuba, uzrokovanih svakodnevnim višečasovnim radom.

Pošaljite nam upit za ovu uslugu i proverite raspoložive datume za testiranje. Potrudićemo se da Vam odgovorimo u roku od 48 sati.

    Pogledajte galeriju