Jedana od najlepših trim staza u Beogradu

Trim staza

Trim staza je izgrađena početkom sedamdesetih godina pro­šlog veka i jedan je od najpoznatijih sportskih objekata u Ko­šutnjaku. Kada je izgrađena, staza je bila je posuta iglicama četinara, ali je tokom vremena gubila svoju funkciju pošto se decenijama u nju nije ulagalo. Ministarstvo omladine i sporta je, na inivijativu zainteresovanih građana, doniralo sredstva za njenu adaptaciju i sanaciju. Cilj revitalizacije Trim staze je bilo unapređenje sporta i rekreacije.

Obnovljena Trim staza, koja danas poseduje i solarne lam­ pe za osvetljenje kako bi se mogla koristiti i u večernjim satima, se nalazi na 250 m nadmorske visine, duga je 1.200 m i široka 1,6 m.

Staza je sa obe strane oivičena drvenim pragovima, postavljena je drenaža i prekrivena je drvenom piljevinom. Duž staze pravilno je raspoređeno 16 „stanica“ za vežbanje, koje ne remete prirodni ambijent šume. Ispred svake od njih je tabla sa rednim brojem i nazivom vežbe, uput­ stvom o pravilnom načinu izvođenja vežbe, obaveštenjem o težini zadatka i doziranju opterećenja. Vežbe su prilago­đene svim kategorijama korisnika. Kako bi se pomoglo oni­ma koji vežbaju, na stazi su dodatno obeležena rastojanja na svakih 100 m.

Trim staza je jedna od mogućnosti za uključivanje u fizičko vežbanje koje ne zahteva dodatno materijalno ulaganje za uče­snike. Predlažemo svima da se pridruže velikom broju na­ših korisnika koji redovno i samostalno vežbaju. Ovo je jedan od najboljih načina za održavanje visokog nivoa fizič­kih sposobnosti, koje su neophodne za očuvanje kvalitetnog načina života.

Galerija

Gde se nalazi trim staza?

Izaberite pismo

Izaberite jezik

Kontakt informacije

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Kneza Višeslava 72
11030 Beograd

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Pon – Pet: 07:30 – 15:30

Pratite nas

Preuzmite brošuru

Najnovije vesti