Свет одбојке

Мушка национална одбојкашка селекције ће играти у Лиги нација у Нагоји, Ротердаму и Анахајму. Одбојкаши Србије, сениори, су се окупили данас и обавили комплетне спортско – медицинске прегледе у Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије у Коштуњаку. Одбојкаши ће такмичење по групама одиграти од 6. јуна до 9. јула. Србија ће у Нагоји играти против Словеније, Кине, Јапана и Пољске. У Ротердаму, Србија ће играти против САД, Немачке, Италије и Холандије, док ће у Анахајму играти против Аргентине, Кубе, Француске и Бугарске. Финални турнир Лиге нација 2023. у конкуренцији одбојкаша одиграће се од 19. до 23. јула у Гдањску, у Пољској.

Европско првенство у конкуренцији одбојкаша играће се у Италији, Северној Македонији, Бугарској и Израелу од 28. августа до 16. септембра. Србија ће први меч на ЕП одиграти у Перуђи 30. августа против Швајцарске од 21 час, другу утакмицу 31. августа против Белгије од 18, а трећу 1. септембра против Италије од 21 час. У четвртом колу, Србија ће у Анкони 4. септембра играти против Естоније од 18 часова, а 5. септембра против Немачке од 21 час. Пласман у осмину финала Европског првенства избориће по четири екипе из сваке групе.

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће на Европском првенству у Групи А у Генту са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском. Европско првенство у конкуренцији одбојкашица играће се од 15. августа до 3. септембра у Белгији, Немачкој, Италији и Естонији.

Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни светски првак, играће у Лиги нација у Анкари, Бразилији и Сувону. Одбојкашице ће такмичење по групама одиграти од 30. маја до 2. јула.

Европско првенство за пионире у Подгорици биће одржано од 19. до 30. јула. Жреб у Луксембургу их је сврстао у Б групу са Пољском, Италијом, Чешком, Француском, Финском, Холандијом и Шпанијом.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру