Свакодневне контроле здравствене спреме спортиста

Млади ватерполиста ВК “Партизан“, након проласка кроз одређене нивое здравствене контроле, како би му се утврдило здравствено стање, подвргнут је спирометријском и ергоспирометријском тесту ради утврђивања кондиције.

У добро опремљеним лабораторијама Завода за спорт и медицину спорта РС врхунски тим стручњака пружа спортистима све оно што им је неопходно за успешно бављење спортом. Специјалисти медицине спорта раде спортско – медицинске прегледе спортиста, стручњаци у области спорта и физичког васпитања врше контролу утренираности и идентификацију фактора ризика, а спортски психолози обављају психолошка тестирања.

ЗСМСРС је један од носећих стубова спортске културе у Србији. Друштво чији су грађани здрави, заједница у којој врхунски спортисти имају своју кућу која о њиховом психичком, физичком и здравственом статусу води рачуна, је нешто што својим радом, сваким даном постижемо и сваки даном унапређујемо.

Наша улога је и да стварамо друштво у коме је право на спорт право сваког појединца док је брига о врхунском спорту, али и општем положају спорта и физичке активности свих наших грађана обавеза наше установе.

Leave a Reply