Стипендисти на контролама утренираности

У Сектору медицине спорта Завода за спорт и медицину спорта РС, женска кошаркашка репрезентација Србије и репрезентативац Србије у џудоу Александар Кукољ, пре контроле утренираности, прошли су детаљан медицински преглед, одређене нивое здравствене контроле, како би се утврдило здравствено стање. Кошаркашицама је обављена и психолошка анализа. Након увида у здравствену спрему, прошли су стандардизоване тестове – функционална тестирања.

Психолог Завода за спорт и медицину спорта РС применио је батерију тестова којом су обухваћени тестови за процену спортског самопоуздања, природе и интензитета спортске мотивације као и развијености психолошких вештина за борбу са такмичарским стресом.

Ергоспирометријски тест за одређивање директне потрошње кисеоника – изводи се помоћу маске, апаратом-гасним анализатором, методом удах по удах, где се континуирано прате бројни параметри, као што су: срчана фреквенција, фреквенција дисања, вентилација, потрошња кисеоника, продукција угљен диоксида, респираторни коефицијент, кисеонички пулс, максимална потрошња кисеоника-релативна и апсолутна, и бројни други, наравно и мониторинг ЕКГ-а у току трајања теста.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру