Србија на Мундијалу!

Коначно за част, за понос читаве нације. Србија је победила Португал у Лисабону. Велика победа Орлова над Португалцима за директан пласман у Катар. Један од највећих успеха у историји српског репрезентативног фудбала наш национални тим остварио је после сјајне партије, у којој је потпуно надиграо једну од најбољих селекција на свету.

Фудбалери Србије пласирали су се на Светско првенство 2022. у Катару. Орлови су у одлучујућем мечу квалификација победили Португал на гостовању после преокрета 2:1 и освојили прву позицију у групи А. Човек одлуке у Лисабону био је Александар Митровић, који је постигао гол у 90. минуту.

Светско првенство у фудбалу 2022. ће бити 22. Светско фудбалско првенство које ће се одржати у Катару. Ово ће бити први пут да је арапска држава домаћин такмичења, а и по први пут се светско првенство одржава на Блиском истоку. Формат ће бити исти као и на претходних шест првенства, на коме ће учествовати 32 фудбалске репрезентације укључујући фудбалску репрезентацију земље домаћина. Биће ово последњи пут да се на првенству такмичи 32 репрезентације, јер ће се од 2026. на првенству такмичити 48 репрезентација. Првенство неће бити одржано током уобичајених месеци, односно јуна и јула, већ ће се одржати при крају новембра. Такође ће краће трајати од претходних, односно свега 28 дана, те ће се финале одржати 18. децембра 2022. године.

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру