Спортом против предрасуда

По завршетку Летњих светских игара Специјалне олимпијаде у Берлину, спортисти Специјалне Олимпијаде Србије јуче су у Заводу за спорт и медицину спорта РС обавили редовна тестирања и медицинске прегледе.

Делегација Специјалне Олимпијаде Србије такмичила се у Берлину од 12. до 26. јуна 2023. на Летњим светским играма Специјалне Олимпијаде. Наши спортисти су се такмичили у осам различитих спортова. А ово су Специјалној Олимпијади Србије шесте Светске Игре за редом на којима наступа.

Светске игре Специјалне олимпијаде у Берлину су највећи спортски и хуманитарни догађај на Свету 2023. године. Специјална Олимпијада Србије отишла је на ове Игре уз подршку Министарства Спорта Републике Србије.

Специјална олимпијада нуди више од 30 индивидуалних и тимских спортова у олимпијском стилу који особама са интелектуалним инвалидитетом пружају значајне могућности за тренинг и такмичење.

Такмичење у Берлину било је више него успешно за наше спортисте.

Освојили смо два злата у атлетици. Филип Бартоле освојио је златну медаљу у трцина 100 метара, а у истој дисциплини златну медаљу освојила је и Валентина Манојлов. До злата су стигле и одбојкашице. Сребрну медаљу освојила је мушка одбојкашка екипа.

Освојене су медаље у женској кошарци, стоном тенису, пливању, фудбалу, боћању.

Честитамо ми!

Leave a Reply

Изаберите писмо

Контакт информације

Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије

Кнеза Вишеслава 72
11030 Београд

+381 11 3555 460
rzs@rzsport.gov.rs

Пон – Пет: 07:30 – 15:30

Пратите нас

Преузмите брошуру